Charlotte Leene

Beeldend kunstenares, portrettiste

Biografie

Curriculum Vitae

Charlotte Leene volgde tijdens haar middelbare schoolopleiding teken- en schilderlessen bij Frater Beatus in Hilversum. Vervolgens bezocht zij de toenmalige Kunstnijverheidsschool in Amsterdam. Tijdens de opleiding bleek haar uitgesproken aanleg voor modeltekenen.

Deze gave kwam haar van pas toen zij zich later vestigde als reclame- en modeillustratrice (1971). In dat jaar kwam het contact tot stand met uitgeverij Kluitman B.V. in Alkmaar. Dat resulteerde in vele opdrachten voor het vervaardigen van omslagen en illustraties voor kinderboeken.

Als lid van de tekenclub Hamdorff te Laren bleef zij zich in het vrije modeltekenen bekwamen. In 1986 volgde zij portretschilderlessen bij Mary Trappenier en van 1989 tot en met 1991 'Model en Portret' vrije expressie bij Igor Kusmirac op de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten te Laren.

Charlotte, die diverse schildertechnieken in haar werk combineert, excelleert in flamboyante naakten, soms in gedurfde kleuren. Veel werk is particulier bezit. Zij is gespecialiseerd in portretopdrachten.

Ook geeft Charlotte al jarenlang les in portret- en modelschilderen in haar atelier.